Selecteer een pagina

Escape Room trend bereikt nu ook gemeente Utrechtse Heuvelrug

MAARN – Op 31 maart 2018 opent Escape Room Utrechtse Heuvelrug haar deuren op de monumentale zolder van het voormalig Raadhuis van Maarn. Deze eerste escape room in de gemeente is uniek in de zin dat niet alleen het puzzelen, maar ook opgaan in de beleving centraal staat. 
In een standaard escape room worden deelnemers opgesloten in een kamer. Door het oplossen van diverse puzzels is het de bedoeling dat ze binnen een uur weten te ontsnappen. Escape Room Utrechtse Heuvelrug biedt met de escape game ‘After the Heist’ een geheel nieuwe ervaring. Deelnemers kruipen letterlijk in de huid van criminelen, die samen een kluis hebben te kraken. Het verhaal dat de deelnemers met elkaar maken, wordt ondersteund met diverse puzzels.

‘After the Heist’ een zogenaamde ‘Break-In’ ervaring: deelnemers moeten er voor zorgen dat ze binnen 5 kwartier ergens in zijn gekomen, in plaats van uit de kamer te zijn ontsnapt. Deze spannende minithriller is geschikt voor familiebijeenkomsten, vriendenclubs en verjaardagen.

Initiatiefnemer Carel Ketelaars afkomstig uit Maarn, heeft voor deze escape room de samenwerking opgezocht met Stichting Vrienden Raadhuis Maarn. Rond de tijd van de verwerving van de zolder en het plein van het voormalige raadhuis door de stichting, raakte hij geboeid door dit prachtige erfgoed.

De eigentijdse escape game past in de doelstelling van de stichting om de zolder beschikbaar te stellen aan de inwoners van Maarn en Maarsbergen. De stichting benadrukt dat hun ruimte voldoende beschikbaar blijft voor andere (culturele) initiatieven uit Maarn, die gericht zijn op de ontmoeting met elkaar.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.escaperoomutrechtseheuvelrug.nl. ‘After the Heist’ kan worden gespeeld vanaf 8 deelnemers en is vanaf nu in het weekend te boeken.
ITM

GRATIS
BEKIJK