06 80 07 36 07 info@intothemirror.nl

Inzichten in Larp

Hoe de beste ervaring te creeren in traditioneel Larp

Wat is een Larp zonder Hypocras?

Wat is een Larp zonder Hypocras?

Hypocras (ook wel hipocras, hippocras of 'mulled wine' genaamd) is een kruidenwijn die prima koud en eventueel warm gedronken kan worden. Omdat in de Middeleeuwen de kwaliteit van de wijn meestal niet zo best was, werd deze met behulp van kruiden en honing op smaak...

Lees meer
Pre-game workshops helpen echt

Pre-game workshops helpen echt

Door zaken te oefenen en te doen, leren de meeste mensen het snelst. Het bewijs ervan is aangetoond bij DOL Drama Op Locatie in de vorm van drama-oefeningen. Om de deelnemers, die niet gewend zijn om te spelen toch het spel in te trekken, werden deze in...

Lees meer
Wat is jouw inzicht?

Wat is jouw inzicht?

Hier kan jouw inzicht komen te staan. En je krijgt voor je inspanning tevens een beloning! Gratis deelname aan een door IntoTheMirror voor de inzenders georganiseerde Real Life Game.

Lees meer
Een Larp spel managen als een project

Een Larp spel managen als een project

Het organiseren van een Larp evenement kan gezien worden als het managen van een project. Elk evenement is uniek, maar over de wijze waarop een Larp spel wordt georganiseerd, kan wel iets algemeens worden verteld. Op deze wijze hoeft niet telkens het wiel opnieuw te worden uitgevonden. Daarnaast kan worden geleerd van ervaringen en lessen uit het verleden en kunnen fouten die anderen maakten worden voorkomen.

Lees meer
Classificatie van type spelers

Classificatie van type spelers

Beter is een indeling te hanteren zonder een waardeoordeel. Sinds 2000 zoeken Nordic Larpers naar een manier om het spel te classificeren. De ‘Three Way Model’ (Bøckman, 2003) is een van de eerste modellen die nog steeds in gebruik is.

Lees meer
Uitgangspunt om te komen tot spelen

Uitgangspunt om te komen tot spelen

Maslow rangschikte in de ‘Piramide van Maslow’ de volgens hem universele behoeften van de mens. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging van de behoeften die hoger in de hiërarchie geplaatst worden, nadat de lager geplaatste behoeften zijn bevredigd. Om te kunnen spelen, is het belangrijk dat de deelnemers zich veilig voelen.

Lees meer
Wat is larp?

Wat is larp?

Live (action) Role-Playing’ (vroeger ‘LRP’ of ‘LaRP’ en nu ‘Larp’) is een fenomeen, een medium, een hobby, een vorm van tijdverdrijf en voor sommigen een bron van inspiratie. We onderzoeken eerst wat de definitie van Larp kan zijn. Definitie ‘Larp’ kent vele...

Lees meer

Nieuwste inzicht

In mijn boek ‘Live action Role-Playing, de spel, het drama en de beleving’ word je gevraagd om inzichten aan te leveren die bijdragen aan het streven om de beste beleving met traditioneel Larp te creëren.

Geef hiernaast je inzicht door. Graag één inzicht per keer invullen.

Wat gebeurt er met je inzicht? Alle inzichten worden beoordeeld. De inzichten die nog niet zijn vermeld in het boek en die een bijdrage leveren, worden hieronder weergegeven. Daarnaast krijgen ze een plaats in het vervolg op ‘Live action Role-Playing, de spel, het drama en de beleving’De indieners van inzicht nummer 100 en elke 5e inzicht daarna ontvangen een toegangskaart* tot een door IntoTheMirror georganiseerde Real Life Game.

*Deze prijs is niet inwisselbaar voor een vervangende waarde in geld.

Jouw inzicht

9 + 13 =