Selecteer een pagina

De dekenkist van graaf Floris V

Pilot Archeologische Escape Room een succes

Archeologisch puzzelen voor jong en oud

In het weekend van 14 tot en met 16 oktober werden de Nationale Archeologie Dagen georganiseerd. In dit weekend werd het belang van archeologie onder de aandacht gebracht van een breed publiek. Novitas Heritage heeft ter gelegenheid hiervan een pop-up Archeologische Escape Room ‘De dekenkist van graaf Floris V’ georganiseerd in het Archeologiehuis Zuid-Holland. IntoTheMirror heeft de storyline en de immersie geleverd, evenals spelbegeleiding in de uitvoering.

Geschikt voor jong en oud

Maar liefst 17 groepen in diverse samenstellingen, van alleen volwassenen tot gezinnen met kinderen, hebben geprobeerd de dekenkist van graaf Floris V van Holland te openen. In een klein half uur tijd lukte het iedereen het mysterie van de kist te ontrafelen. Doordat de spelbegeleider onderdeel uitmaakt van de ervaring, kan deze gedurende het spel de puzzel sturen: nauwelijks hints voor het escape room publiek tot een geleide oefening voor de kids. Dit maakt de ervaring geschikt voor jong en oud!

Archeologisch gehalte

Archeologie komt niet alleen terug in het historisch thema van deze zogenaamde break-in box, een variant van Escape Rooms waarbij niet uit de kamer maar in een kist moet worden geraakt. Ook worden archeologische handelingen verricht bij het oplossen van de puzzels.

Reserveren

De pop-up Archeologie Escape Room is een pilot voor de grote mobiele Archeologische Escape Room die in ontwikkeling is voor 2017. De break in ervaring ‘De dekenkist van graaf Floris V‘ is per dagdeel te boeken via Novitas Heritage of via IntoTheMirror.

ITM

GRATIS
BEKIJK