Home » Maatwerk en serious game design » Stop de tijd

- serious game design, storytelling & realisatie - 

STOP DE TIJD

[Interactieve museumervaring voor het Afrika Museum]

WAT

Het Afrika Museum leren kennen als een familiemuseum via een escape route die eindigt in een escape room. Intergenerationeel leren door (groot)ouders en hun kinderen. Een ander beeld over Afrika krijgen, wat je nog niet wist.

WIE

Gezinnen met kinderen, grootouders en hun kleinkinderen vanaf 8 jaar, touristen en cultuurliefhebbers (in duo).

STORYTELLING

Junior onderzoeker Nana van de universiteit van Accra uit het jaar 2080 heeft per ongeluk een belangrijk onderdeel van de tijdmachine van haar professor naar het verleden gestuurd. Ze zoekt de hulp van de spelers om de Tijdgolfcondensator die waarschijnlijk ergens in het museum ligt, naar haar terug te sturen. Daarvoor moeten de spelers voldoende tijdenergie laden in bepaalde sleutels. Vind de juiste voorwerpen om de juiste sleutel op te laden.

SAMENWERKING

Novitas Heritage (projectmanagement), Incus-software (Webapp), Escapelab (Koffer & Techniek), Eward Hage (Realisatie & Techniek Escape Room), InCamera (Grafisch ontwerp), Echo ID (Props en film) en Afrika Museum/Museum van Wereldculturen (opdrachtgever, SME en gebruiker)

PROJECTRESULTATEN

  • Escape route en een aparte escape room op maat
  • 2 tot 5 spelers, maximaal 6 groepen gelijktijdig
  • Weinig reset, zelfstandig te draaien
  • Interactie tussen tablet en techniek in museum
  • 11 digitale en analoge puzzels
  • 90 minuten ervaring

ZELF ERVAREN

De interactieve museumervaring Stop de Tijd kan niet meer worden gespeeld. Sinds eind november 2023 is het Afrika Museum gesloten.