Selecteer een pagina

Over IntoTheMirror

Real Life Gaming & Serious Play

IntoTheMirror helpt mensen en teams bij het leren en veranderen, door hen inzicht in zichzelf te bieden (de spiegel). Op basis van verbeeldingskracht leren zij nieuw gedrag of omgaan met nieuwe situaties, in de wereld achter de spiegel. IntoTheMirror bereikt dit met Real Life Games & Serious Play activiteiten. Deze vallen ook wel onder Serious Games ofwel Interactive Learning & Change Experiences.

Real Life Game

In Real Life Games worden (computer)spelen, boeken en films vertaald naar de werkelijkheid. Hierin kunnen de deelnemers  in het ‘echt’ ervaringen beleven in een verbeelde werkelijkheid. Ze gaan vanuit hun rol gezamenlijk uitdagingen en dilemma’s aan. De deelnemers zijn de held in het verhaal dat ze samen op interactieve wijze ontwikkelen (Storytelling, The Heroes Journey). We proberen deelnemers emotioneel te raken met deze immersieve ervaringen.

Serious Play

Het doel van Serious Play is de samenwerking binnen en tussen teams te verbeteren. Zo worden minder fouten gemaakt en betere resultaten behaald. Serious Play maakt gebruik van het medium Real Life Gaming. De nadruk ligt op leren en veranderen door het opdoen van inzichten, oefenen van gewenst gedrag en het creëren van future memories op motiverende wijze. Tijdens debriefings worden de transfer naar de eigen praktijk gemaakt. 

Carel Ketelaars – Eigenaar IntoTheMirror | LinkedIn

Mijn passie voor Real Life Games bestaat als sinds 1995. Opgaan in de verbeelde werkelijkheid, oplossen van uitdagingen en het kunnen experimenteren met gedrag, overtuiging en samenwerken zijn voor mij de belangrijkste drijfveren.

Door de jaren heen heb ik uiteenlopende ervaringen voor verenigingen, in eigen beheer en voor opdrachtgevers ontworpen, geproduceerd en gefaciliteerd. Denk hierbij aan spelsimulaties, live rollenspelen, escape games en improvisatiespel. Sinds de Corona crisis van 2020 heb ik dit tevens online gedaan.

Zaken slimmer, leuker en efficiënter maken en anderen daarin meenemen is een tweede passie van me. Dat heb ik gedaan en doe ik nog steeds aan de hand van procesmanagement, praktisch gemaakt met business en implementatie consultancy van onderliggende software. Ik heb mensen geholpen met veranderen en leren als consultant, trainer en docent.

Met IntoTheMirror combineer ik deze twee passies, leren/veranderen en ervaren, met elkaar. Ik wil hiermee andere mensen, teams en organisaties helpen bij de uitdagingen waar zij voor staan. Met motiverende werkvormen, gebruik makende van de verbeeldingskracht, creativiteit en vindingrijkheid van de deelnemers.

Samenwerken

Voor de ontwikkeling, realisatie en het faciliteren van de Real Life Games werkt IntoTheMirror samen met ervaren partijen op het gebied van interactieve leer- en change ervaringen.

SAGANET

Als voorzitter van SAGANET ben ik actief betrokken bij het vergroten van de kennis en kunde op het gebied van Interactive Learning & Change Experiences. Mocht een andere oplossing dan een Real Life Serious Game je helpen, dan verwijs ik je graag door naar een van de leden van dit netwerk van designers, onderzoekers en facilitators.

ITM

GRATIS
BEKIJK