Selecteer een pagina

Loevestein bezet!

Real Life Escape Game voor Slot Loevestein

Opdracht

  • Wat: Escape game ervaring voor grote groepen omdat met de bestaande escape room, met slechts een maximale capaciteit voor 7 spelers, hen niet kan bedienen
  • Wie: Families, vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes
  • Story: Gebruik het verhaal van de Bossche Geus Herman de Ruyter die op 10 december 1570 in opdracht van Willem van Oranje succesvol het slot wist over te nemen. Verkleed als monniken vroegen ze onderdak aan de kasteelheer Arnt de Jeude. Die liet hen toe en nodigde hen zelfs uit aan de maaltijd. Daar kregen Herman en Arnt ruzie over wie de Spaanse koning juist dient. Arnt overleeft de ruzie niet en wordt voor de ogen van zijn vrouw Marie vermoord door Herman. Herman’s hoofd echter prijkt nog geen twee weken later als afschrikking op de markt in Den Bosch, nadat de bezetting uiteindelijk was mislukt.
  • Betrokken partijen: Slot Loevestein

Resultaat

  • Een real life escape game
  • 8-24 deelnemers per run, maximaal 48 deelnemers gelijktijdig
  • Twee sets spelmaterialen en kostuums
  • Getrainde spelbegeleiders
  • 19 unieke puzzels
  • 90 minuten ervaring

 

Ervaren

De real life escape game is/was te spelen op Slot Loevestein.

Het interactieve verhaal

Niet ontsnappen à la Hugo, maar inbreken als Herman! 

Zaterdagavond 9 december 1570. Enkele spannende uren zijn achter de rug, maar het is gelukt! Loevestein is met een list ingenomen en nu staat hier op tafel de gesloten schatkist van Arnt de Jeude, tot enkele uren geleden kasteelheer van dit indrukwekkende slot. Het wachten is op een reactie van de Spanjaarden. Maar voordat het zover is, moet eerst de buit worden verdeeld…

Vier groeperingen, de Prinsgezinden, de Beeldenstormers, de Protestanten en de Watergeuzen hebben onder leiding van de Bossche geus Herman de Ruyter besloten tot eenmalige samenwerking. Het doel: de rijkdommen van de kasteelheer van Loevestein buitmaken.

Tijdens deze Real Life Game kruipen de deelnemers in de huid van vrijheidsstrijders, (goed) gelovigen en vechtjassen. In deze spannende minithriller staan de deelnemers voor een ogenschijnlijk makkelijke klus. Door samen te werken binnen en tussen de groeperingen zou een snelle verdeling van de buit tot stand kunnen komen. Maar lukt het de partijen om er onderling uit te komen? Of zijn het wantrouwen en de eigen belangen te groot en vallen de vrijheidsstrijders uiteindelijk in de handen van de Spanjaarden?

 

ITM

GRATIS
BEKIJK