Home » Maatwerk en serious game design » De 5e Dimensie

- game design, storytelling & realisatie - 

DE 5E DIMENSIE

[Escape Room op maat als bijdrage HAN aan de Techniekdagen]

WAT

Een bijdrage aan de Techniekdagen in de vorm van een escape room op maat, ter promotie van de 4 techniek academies van de HAN (Built Environment (Bouwkunde en Civiele Techniek), Engineering en Automotive, ICT en Multimedia design (AIM), Toegepaste Biowetenschappen en Chemie (BML, Chemie en Bio-informatica).

WIE

Kinderen tussen de 10-12 jaar (groep 7 tot en met de brugklas)

STORYTELLING

Zoals je weet zijn hoogte, breedte, diepte en tijd de vier dimensies waarmee we mee te maken hebben. Maar volgens onderzoeker Professor Doctor Carolus Wezenbeek heeft een groepje ingenieurs van de HAN stiekem een onderzoek uitgevoerd om de 5e dimensie te ontdekken.  Het lijkt erop dat de onderzoekers het resultaat in een kluis hebben opgeborgen. Het is Wezenbeek niet gelukt deze kluis te openen.

Om de kluis te openen heb je alle technieken van de vier academies nodig. Hij heeft nu jouw hulp nodig om de 5e dimensie alsnog te onthullen. Ben jij een van die junior onderzoekers? Lukt het jullie om de kluis te openen?

SAMENWERKING

Tragaluz (projectmanagement), Utrecht 4Business (gedelegeerd opdrachtgever en realisatie) en de HAN (opdrachtgever, SME en gebruiker)

PROJECTRESULTATEN

  • Escape room op maat
  • 3 sets puzzels
  • 4 tot 6 spelers set, maximaal 18 spelers
  • Puzzels die te maken hebben met een van de vier technische academies
  • 5 unieke digitale en analoge puzzels
  • 15 minuten ervaring

ZELF ERVAREN

De ervaring is bestemd voor de Techniekdagen. Daar is deze te spelen.