Selecteer een pagina

Real Life Serious Game 'Heel Ons Dorp Bakt!'

Workshop ‘teambuilding en (voor)oordelen’

Leerervaringen

 • Teambuilding
 • Afstemmen en aandacht voor elkaar
 • Hoe om te gaan met (voor)oordelen en inclusiviteit
 • Bespreekbaar maken (roddel-)cultuur op de werkvloer

Real Life Serious Game ‘Heel Ons Dorp Bakt!’

Heel Holland Bakt! bevat ingrediënten zoals spanning, opwinding en wat kneuterigheid. Mix die met de beklemmende sfeer van een kleine gemeenschap waar iedereen over iedereen praat. Zet de temperatuur wat hoger en voilà, welkom bij: ‘Heel Ons Dorp Bakt!’

Je gaat vooral diverse baksels versieren. Maar net als bij taarten zelf gaat het om de lagen tussen de cake. Blijft het zo gezellig en lukt het de vooroordelen niet de overhand te laten nemen? En wint degene die de mooiste taarten weet te maken of degene die de kunst van het roddelen beheerst? 

Hoe: workshop

In de voorbereidende workshop oefen je het improviseren. Dan volgt de rolverdeling en -verhouding tussen de personages van ‘Heel Ons Dorp Bakt!’. Je speelt een rol van iemand uit ons dorp zoals de wethouder, kapper of buurtsupermanager.

Hoe: game

Tijdens de game wordt er druk geknutseld met cake, taarten en cupcakes om deze gedurende het spel ‘gezellig’ met elkaar op te eten. Er vallen ook punten te verdienen door de kennis over je dorpsgenoten te verbreden door niet met, maar over hen te praten. En natuurlijk neem je jouw taart mee naar huis om je familie of vrienden te laten zien en proeven tot welke creativiteit jij in staat bent.

Kortom, een unieke gecombineerde ervaring van de ‘Heel Holland Bakt’ taartenbakcompetitie en (dorpse) roddelculturen, alles uiteraard met een knipoog. 

Hoe: epiloog

In de nabespreking deel je de opgedane ervaringen. Tot slot maak je een vertaling naar toe te passen gedrag in de praktijk.

  Offerteaanvraag

  Duur

  3-4 uur

  Aantal deelnemers

  10-48 deelnemers (in groepen van maximaal 16 deelnemers)

  Geschikt voor

  Dienstverlenende teams en organisaties

  Concept programma

  Workshop  (1 uur)

  • Warming up
  • Recente gebeurtenissen in ons dorp
  • Rolverdeling
  • Inleving

  Bakwedstrijd (1 uur 45 min)

  • Signatuuropdracht
  • Technische opdracht
  • Spektakelstuk

  Evaluatie (15 min – 1 uur)

  Geweldige middag vol met lol en teambuilding. Je krijgt een beeld van de gevolgen van roddelen en je leert je collega’s op een heel andere manier kennen!

  Ingrid

  Door de fantastisch mix in dit spel van ongegeneerd roddelen, creatief bakken en een meesterlijke setting waardoor je je echt in kunt leven, hebben we met het team mooi in de spiegel kunnen kijken en ervaren wat de effecten van roddelen zijn en hoe verhalen een eigen leven gaan leiden en mensen schaden.

  Maaike Nieuwland

  Centrale Vertrouwenspersoon, Politie Eenheid Midden-Nederland

  ITM

  GRATIS
  BEKIJK