Home » Aanbod real life games » Themepark

- samenwerken in projecten, communiceren, projectmanagement, agile/scrum -

THEMEPARK

[Samenwerken in projecten]

tp_3

4-7 uur

9-20

IntoTheMirror locatie of op een eigen locatie

2.500 per dagdeel of 3.500 per dag

Also available in English

Wat

'Themepark', een unieke ervaring die jou en je team uitdaagt om in een projectmatige omgeving samen te werken, te communiceren en en creatieve oplossingen te vinden voor de problemen die zich voordoen.

Doel is om meer publiek aan te trekken en investeringen terug te verdienen. Jullie staan voor de uitdaging om jaarlijks nieuwe, betere en grotere attracties te creëren. Leer omgaan met veranderingen, neem tijdige beslissingen en begrijp het belang van de 'going concern'.

Hoe

Stap in de schoenen van de Innovatieteams die nieuwe attracties ontwikkelen voor ons kleine attractiepark, dat recentelijk is toegetreden tot de FamilyFunFormula-keten.

Uitdagingen ontstaan als de ontwikkelde attracties in handen komen van de afdeling Parkbeheer. Obstakels verstoren jullie projectplannen en de eigenaar van het park maakt zich zorgen over de toekomst. In een omgeving waarin een lopend bedrijf nauw verweven is met lopende projecten, moeten jullie de balans vinden tussen innovatie en operationele continuïteit.

Reflectie en debriefing

Omdat je volgens het principe Werken-Evalueren-Plannen telkens reflecteert op het eigen handelen, vindt het leren continu plaats. Aan het einde wordt een transfer naar de eigen praktijk gemaakt.

Business simulatie over projectmanagement: Themepark. Leren over samenwerken in projecten

Real life serious game ‘Themepark’

'Themepark' is meer dan alleen een spel; het is een kans om de complexiteit van projectorganisaties te begrijpen en te ervaren. 'Themepark' biedt uitdagende scenario's met toenemende moeilijkheidsgraden, waarbij de druk van een lopend bedrijf en de eisen van projecten voortdurend samenkomen. Jij en je team krijgen de taak om een 5-jarig businessplan te realiseren en zo de toekomst van het park te waarborgen. Duik in de wereld van 'Themepark' en ontdek hoe je samenwerken in een project naar nieuwe hoogtes kunt tillen en projectmanagementvaardigheden kunt verfijnen.

Themepark als teambuilding

Organisaties die kiezen voor Themepark zijn in veel gevallen op zoek naar een hoge impact ervaring om snel de essentie van projectmanagement tussen de oren van de collega's te krijgen. Het maakt niet uit volgens met welke aanpak je de uitdagingen in de game aangaat: Prince2, Pragmatisch Projectmanagement, P6-methode, Agile of Scrum.

Themepark kan worden ingezet tijdens de kick-off van een traject gericht op procesmatig werken, als leermiddel in trainingstrajecten voor meer ervaren projectmanagers of als leuke, maar inhoudelijke activiteit tijdens teamdagen of tweedaagse heisessies.

tp_3

Praktisch

Themepark wordt gespeeld door teams van 9 tot 20 deelnemers. Het zijn niet alleen projectmanagers, maar ook opdrachtgevers, stuurgroepleden, projectmedewerkers en PMO-ers die Themepark spelen. Bij meer deelnemers vinden meerdere sessies paralel plaats.

Je kunt Themepark overal spelen: op kantoor, of in een zaal bij jou in de buurt. Of op een van onze Locaties.