Home » Real life gaming

Wat is Real life gaming?

Een Real life game is een interactief verhaal waarin je een rol of positie vervult. Je gaat uitdagingen aan waarbij het uiteindelijk om de reis en niet om de knikkers gaat. En omdat je spelend authentiek gedrag vertoond is het een uitstekend medium voor teambuilding. Of voor het overbrengen van een boodschap.

Escape Rooms

Rond 2016 kwamen de escape rooms in zwang. De vaak cognitieve uitdagingen zijn ingebed in een verhaal. Meestal speel je jezelf, maar soms blijk je in het verhaal een rol te spelen. Voorbeelden van Escape Rooms met een interactief verhaal zijn After the Heist en Agaath's Erfenis.

Larp

Als sinds de jaren 90 van de vorige eeuw is LRP-en of tegenwoordig Larp (of het werkwoord Larpen) een medium dat immersieve ervaringen voor de deelnemer creëert. Meestal in het thema Fantasy, maar de afgelopen 15 jaar zijn Larps in andere thema's, zelfs op bestaande IP's (Harry Potter, Star Wars) in opkomst. Wil je Larp uitproberen met je team? Speel dan Fantasy Heroes.

Meer diepgaande ervaringen zijn gebaseerd op de Nordic Larp traditie, die het medium Larp zeer serieus neemt. In Nederland wordt hier op hobbymatige basis invulling aan gegeven via Short Larps. In 2023 is Bruidsprijs, een Nederlandse adaptatie van een Zweedse Larp, uitgevoerd.

Prison Escape

Prison Escape van Rik Stapelbroek weet op succesvolle wijze Larpen en Escapen te combineren. Hij heeft de term Real Life Gaming in het leven geroepen voor zijn ervaring. In navolging van deze real life gaming traditie kennen we onder andere Tracing Thomas, Hotel Wonderland en Stay in The Dark.

Live combat

We zien dat interactive storytelling ook vaker terugkomt in combinatie met laserguns of airsoft (en niet alleen Larp wapens). Een voorbeeld hiervan is Gold Rush van Turf.

Als je alleen de combat van Larp neemt, dan hou je Archery Tag of Sword Tag over. De sfeer en het introductieverhaal is er, maar je hoeft niet te roleplayen, daar een interactief verhaal ontbreekt.

Jubensha

Nog onbekend in Nederland, maar groots in China: Jubensha ofwel Scripted Murder. Een combinatie van Murder Mystery, Weerwolven en Larpen/RPG, een cognitieve uitdaging voor 4-8 personen. De storytelling is bijzonder: magisch realistisch, direct en confronterend, zoekt grenzen op. IntoTheMirror onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de Nederlandse markt van dit oosters fenomeen met titels als The Dark Council en Theresa, Tot Ziens.

CONTACT

Ontdek hoe Real Life Gaming jouw team kan transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op en plan een unieke en boeiende teambuildingervaring met IntoTheMirror.

Teambuilding, versterkt door Real Life Gaming

Ontdek een unieke benadering van teambuilding bij IntoTheMirror, waar we real life gaming inzetten om teams te helpen groeien en sterker te worden.

Emotioneel leren

Verhalen vertellen is wat we al eeuwen doen. Boeken en films zijn een moderne variant van verhalen vertellen. Real life gaming gaat een stap verder. Door verhalen interactief te maken, beleef je ze nog intenser. Je raakt ondergedompeld in de game ('immersion') waardoor je emotioneel wordt geraakt (niet te verwarren met 'flow', opgaan in het moment). Emotionele ervaringen onthouden mensen beter, omdat ze uit staan tegenover de routine van alledag. En daarom zijn real life games een medium met impact!

Hoe Real Life Gaming teams kan helpen

Real Life Gaming is meer dan alleen maar spelen - het is een krachtige methode om teambuilding te verbeteren door middel van immersieve en interactieve ervaringen. Met behulp van diverse spellen zoals escape rooms, live action role-playing (Larp) en serious games, brengen we teams samen om te leren, samen te werken en plezier te hebben op een manier die traditionele teambuilding overstijgt.

IMMERSIEVE ERVARINGEN

Real Life Games dompelen teams onder in boeiende scenario's en uitdagingen, waardoor ze effectief leren door te doen.

SAMENWERKING VERSTERKEN

Door te werken aan gedeelde doelen en uitdagingen binnen de context van het spel, leren teamleden effectief samen te werken en communiceren.

PROBLEEMOPLOSSEND VERMOGEN

Real Life Gaming moedigt teams aan om out-of-the-box te denken en creatieve oplossingen te bedenken voor complexe problemen.

PLEZIER EN BETROKKENHEID

Door plezier en spanning te integreren in het leerproces, blijven teamleden gemotiveerd en betrokken bij de teambuildingsactiviteiten.

Real Life Gaming Ervaringen bij IntoTheMirror

Bij IntoTheMirror bieden we een scala aan real-life gaming ervaringen, waaronder:

ESCAPE ROOMS

Test de probleemoplossende vaardigheden van je team terwijl je mysteries ontrafelt en uit onze unieke escape rooms ontsnapt.

LARP AVONTUREN

Stap in een meeslepende wereld vol avontuur en verhaal, waar teamleden worden uitgedaagd om samen te werken en te groeien als een team.

SERIOUS GAMES

Leer effectief communiceren, beslissingen nemen onder druk en teamwork verbeteren in onze serious games, die leren leuk maken.

Waarom IntoTheMirror?

Bij IntoTheMirror geloven we in de kracht van real life gaming om teams te helpen groeien en sterker te worden. Onze ervaren facilitators staan klaar om jouw team te begeleiden en te inspireren tijdens deze onvergetelijke ervaringen.

AGAATH'S ERFENIS

  75 minuten         3-24

- samenwerken, probleemoplossend vermogen, beïnvloeden van anderen - 

Ervaar 'Agaath's Erfenis', een meeslepende escape room op locatie waar familieleden strijden om de erfenis van Agaath. Los sociale puzzels op en speel een rol in het verhaal om de uitkomst te bepalen. Een korte maar intense ervaring, perfect als teamdagactiviteit! Speel op kantoor, in een zaal of op een van onze locaties.

Meer info

AFTER THE HEIST

  2 uur        10-50

- teambuilding, probleemoplossend vermogen, omgaan met verschillende belangen - 

Ontdek 'After the Heist', een unieke escape room op locatie waar rivaliserende bendes samenwerken voor een gewaagde kraak. Beleef het verhaal, los puzzels op, en ontdek wie te vertrouwen is. Bepaal als groep de uitkomst en vertaal de ervaring naar praktisch gedrag. De schuilplaats van de bendes kan overal zijn, zelfs op kantoor. 

Meer info

HEEL ONS DORP BAKT

  2-3,5 uur        10-48

- creativiteit, omgaan met vooroordelen, organisatiecultuur - 

Welkom bij 'Heel Ons Dorp Bakt', een unieke real-life serious game waarin je samen met dorpsgenoten bakt en roddelt. Knutsel als als wethouder, kapper of badmeester met taarten en cupcakes. Maar onthoud: het draait om de lagen tussen de cake. Ontdek hoe teamwork, creativiteit en omgaan met (voor)oordelen samenkomen in dit kneuterige avontuur. Een heerlijke mix van fun en waardevolle leerervaringen!

Meer info