Home » Real life gaming

Wat is Real life gaming?

Een Real life game is een interactief verhaal waarin je een rol of positie vervult. Je gaat uitdagingen aan waarbij het uiteindelijk om de reis en niet om de knikkers gaat. En omdat je spelend authentiek gedrag vertoond is het een uitstekend medium voor teambuilding. Of voor het overbrengen van een boodschap.

Escape Rooms

Rond 2016 kwamen de escape rooms in zwang. De vaak cognitieve uitdagingen zijn ingebed in een verhaal. Meestal speel je jezelf, maar soms blijk je in het verhaal een rol te spelen.

Larp

Als sinds de jaren 90 van de vorige eeuw is LRP-en of tegenwoordig Larp (of het werkwoord Larpen) een medium dat immersieve ervaringen voor de deelnemer creëert. Meestal in het thema Fantasy, maar de afgelopen 15 jaar zijn Larps in andere thema's, zelfs op bestaande IP's (Harry Potter, Star Wars) in opkomst. Meer diepgaande ervaringen zijn gebaseerd op de Nordic Larp traditie, die het medium Larp zeer serieus neemt. Sinds enkele jaren zijn in China de Jubensha games in opkomst: een combinatie van Larp, Weerwolven en Cluedo. IntoTheMirror onderzoekt momenteel of deze jonge vorm van real life gaming geschikt is voor de Nederlandse markt.

Prison Escape

Prison Escape van Rik Stapelbroek weet op succesvolle wijze Larpen en Escapen te combineren. Hij heeft de term Real Life Gaming in het leven geroepen voor zijn ervaring. In navolging van deze real life gaming traditie kennen we Tracing Thomas en Stay in The Dark.

Jubensha

Nog onbekend in Nederland, maar groots in China: Jubensha ofwel Scripted Murder. Een combinatie van How to host a Murder, Weerwolven en Larpen, een cognitieve uitdaging voor 4-8 personen. Binnenkort verkrijgbaar via IntoTheMirror.

Live combat

We zien dat interactive storytelling ook vaker terugkomt in combinatie met laserguns of airsoft (en niet alleen Larp wapens). Een voorbeeld hiervan is Gold Rush van Turf.

Als je alleen de combat van Larp neemt, dan hou je Archery Tag of Sword Tag over. De sfeer en het introductieverhaal is er, maar je hoeft niet te roleplayen, daar een interactief verhaal ontbreekt.

Emotioneel Leren

Verhalen vertellen is wat we al eeuwen doen. Boeken en films zijn een moderne variant van verhalen vertellen. Real life gaming gaat een stap verder. Door verhalen interactief te maken, beleef je ze nog intenser. Je raakt ondergedompeld in de game ('immersion') waardoor je emotioneel wordt geraakt (niet te verwarren met 'flow', opgaan in het moment). Emotionele ervaringen onthouden mensen beter, omdat ze uit staan tegenover de routine van alledag. En daarom zijn real life games een medium met impact!

 

AGAATH'S ERFENIS

  75 minuten         3-24

- samenwerken, probleemoplossend vermogen, beïnvloeden van anderen - 

Ervaar 'Agaath's Erfenis', een meeslepende escape room op locatie waar familieleden strijden om de erfenis van Agaath. Los sociale puzzels op en speel een rol in het verhaal om de uitkomst te bepalen. Een korte maar intense ervaring, perfect als teamdagactiviteit! Speel op kantoor, in een zaal of op een van onze locaties.

Meer info

AFTER THE HEIST

  2 uur        10-50

- teambuilding, probleemoplossend vermogen, omgaan met verschillende belangen - 

Ontdek 'After the Heist', een unieke escape room op locatie waar rivaliserende bendes samenwerken voor een gewaagde kraak. Beleef het verhaal, los puzzels op, en ontdek wie te vertrouwen is. Bepaal als groep de uitkomst en vertaal de ervaring naar praktisch gedrag. De schuilplaats van de bendes kan overal zijn, zelfs op kantoor. 

Meer info

HEEL ONS DORP BAKT

  2-3,5 uur        10-48

- creativiteit, omgaan met vooroordelen, organisatiecultuur - 

Welkom bij 'Heel Ons Dorp Bakt', een unieke real-life serious game waarin je samen met dorpsgenoten bakt en roddelt. Knutsel als als wethouder, kapper of badmeester met taarten en cupcakes. Maar onthoud: het draait om de lagen tussen de cake. Ontdek hoe teamwork, creativiteit en omgaan met (voor)oordelen samenkomen in dit kneuterige avontuur. Een heerlijke mix van fun en waardevolle leerervaringen!

Meer info