Home » Real life gaming

Wat is Real life gaming?

Een Real life game is een interactief verhaal waarin je een rol of positie vervult. Je gaat uitdagingen aan waarbij het uiteindelijk om de reis en niet om de knikkers gaat. En omdat je spelend authentiek gedrag vertoond is het een uitstekend medium voor teambuilding. Of voor het overbrengen van een boodschap.

Escape Rooms

Rond 2016 kwamen de escape rooms in zwang. De vaak cognitieve uitdagingen zijn ingebed in een verhaal. Meestal speel je jezelf, maar soms blijk je in het verhaal een rol te spelen. Voorbeelden van Escape Rooms met een interactief verhaal zijn After the Heist and Agaath's Erfenis.

Larp

Als sinds de jaren 90 van de vorige eeuw is LRP-en of tegenwoordig Larp (of het werkwoord Larpen) een medium dat immersieve ervaringen voor de deelnemer creëert. Meestal in het thema Fantasy, maar de afgelopen 15 jaar zijn Larps in andere thema's, zelfs op bestaande IP's (Harry Potter, Star Wars) in opkomst. Wil je Larp uitproberen met je team? Speel dan Fantasy Heroes.

Meer diepgaande ervaringen zijn gebaseerd op de Nordic Larp traditie, die het medium Larp zeer serieus neemt. In Nederland wordt hier op hobbymatige basis invulling aan gegeven via Short Larps. In 2023 is Bruidsprijs, een Nederlandse adaptatie van een Zweedse Larp, uitgevoerd.

Prison Escape

Prison Escape van Rik Stapelbroek weet op succesvolle wijze Larpen en Escapen te combineren. Hij heeft de term Real Life Gaming in het leven geroepen voor zijn ervaring. In navolging van deze real life gaming traditie kennen we onder andere Tracing Thomas, Hotel Wonderland en Stay in The Dark.

Live combat

We zien dat interactive storytelling ook vaker terugkomt in combinatie met laserguns of airsoft (en niet alleen Larp wapens). Een voorbeeld hiervan is Gold Rush van Turf.

Als je alleen de combat van Larp neemt, dan hou je Archery Tag or Sword Tag over. De sfeer en het introductieverhaal is er, maar je hoeft niet te roleplayen, daar een interactief verhaal ontbreekt.

Jubensha

Nog onbekend in Nederland, maar groots in China: Jubensha ofwel Scripted Murder. Een combinatie van Murder Mystery, Weerwolven en Larpen/RPG, een cognitieve uitdaging voor 4-8 personen. De storytelling is bijzonder: magisch realistisch, direct en confronterend, zoekt grenzen op. IntoTheMirror onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de Nederlandse markt van dit oosters fenomeen met titels als The Dark Council en Theresa, Tot Ziens.

CONTACT

Discover how Real Life Gaming can transform your team. contact us and plan a unique and engaging team building experience with IntoTheMirror.

Teambuilding, versterkt door Real Life Gaming

Ontdek een unieke benadering van teambuilding bij IntoTheMirror, waar we real life gaming inzetten om teams te helpen groeien en sterker te worden.

Emotional learning

Verhalen vertellen is wat we al eeuwen doen. Boeken en films zijn een moderne variant van verhalen vertellen. Real life gaming gaat een stap verder. Door verhalen interactief te maken, beleef je ze nog intenser. Je raakt ondergedompeld in de game ('immersion') waardoor je emotioneel wordt geraakt (niet te verwarren met 'flow', opgaan in het moment). Emotionele ervaringen onthouden mensen beter, omdat ze uit staan tegenover de routine van alledag. En daarom zijn real life games een medium met impact!

Hoe Real Life Gaming teams kan helpen

Real Life Gaming is meer dan alleen maar spelen - het is een krachtige methode om teambuilding te verbeteren door middel van immersieve en interactieve ervaringen. Met behulp van diverse spellen zoals escape rooms, live action role-playing (Larp) en serious games, brengen we teams samen om te leren, samen te werken en plezier te hebben op een manier die traditionele teambuilding overstijgt.

IMMERSIEVE ERVARINGEN

Real Life Games dompelen teams onder in boeiende scenario's en uitdagingen, waardoor ze effectief leren door te doen.

SAMENWERKING VERSTERKEN

Door te werken aan gedeelde doelen en uitdagingen binnen de context van het spel, leren teamleden effectief samen te werken en communiceren.

PROBLEEMOPLOSSEND VERMOGEN

Real Life Gaming moedigt teams aan om out-of-the-box te denken en creatieve oplossingen te bedenken voor complexe problemen.

PLEZIER EN BETROKKENHEID

Door plezier en spanning te integreren in het leerproces, blijven teamleden gemotiveerd en betrokken bij de teambuildingsactiviteiten.

Real Life Gaming Ervaringen bij IntoTheMirror

Bij IntoTheMirror bieden we een scala aan real-life gaming ervaringen, waaronder:

ESCAPE ROOMS

Test de probleemoplossende vaardigheden van je team terwijl je mysteries ontrafelt en uit onze unieke escape rooms ontsnapt.

LARP AVONTUREN

Stap in een meeslepende wereld vol avontuur en verhaal, waar teamleden worden uitgedaagd om samen te werken en te groeien als een team.

SERIOUS GAMES

Leer effectief communiceren, beslissingen nemen onder druk en teamwork verbeteren in onze serious games, die leren leuk maken.

Waarom IntoTheMirror?

Bij IntoTheMirror geloven we in de kracht van real life gaming om teams te helpen groeien en sterker te worden. Onze ervaren facilitators staan klaar om jouw team te begeleiden en te inspireren tijdens deze onvergetelijke ervaringen.

AGAATH'S ERFENIS

  75 minutes         3-24

- cooperate, problem-solving ability, influencing others - 

Experience 'Agatha's Inheritance', an immersive on-site escape room where family members compete for Agaath's inheritance. Solve social puzzles and play a role in the story to determine the outcome. A short but intense experience, perfect as a team day activity! Play at the office, in a room or at one of our venues.

More info

AFTER THE HEIST

  2 hours        10-50

- team building, problem solving, dealing with different interests - 

Discover 'After the Heist', a unique on-site escape room where rival gangs team up for a daring heist. Experience the story, solve puzzles, and discover who can be trusted. As a group, determine the outcome and translate the experience into practical behavior. The gangs' hideout can be anywhere, even in the office. 

More info

THE GREAT VILLAGE BAKE-OFF

  2-3,5 hours        10-48

- creativity, dealing with prejudice, organisational culture - 

Welcome to 'The Great Village Bake-off', a unique real-life serious game in which you bake and gossip together with fellow villagers. Craft as an councillor, barber or lifeguard with cakes and cupcakes. But remember: it's all about the layers between the cake. Discover how teamwork, creativity and dealing with (pre)judgements come together in this bruising adventure. A delightful mix of fun and valuable learning experiences!

More info