Home » Aanbod real life games » BCM-game

- crisismanagement, communicatie, business continuity management - 

BCM-GAME

[Scenario Brand en/of Scenario Ransomware]

3,5 uur (per scenario)

6-15

Landgoed Zonheuvel te Doorn of op locatie

2.500 per dagdeel of 3.500 per dag

Wat

Samen met onze partner Improven hebben we de 'BCM-game' ontwikkeld, een boeiende serious game. Deze game biedt een unieke kans om de diverse aspecten van Business Continuity Management (BCM) te verkennen en te optimaliseren aan de hand van verschillende scenario's.

Hoe

Als BCM nog niet volledig is opgezet in je organisatie, beginnen we met een inleidende workshop waarin we de essentie en noodzaak van BCM uitleggen. We stellen een voorstel op voor de BCM-organisatie en beginnen met het opstellen van draaiboeken.

Vervolgens dompelen we je onder in de 'BCM-game'. In deze simulatie, gehouden in een fictieve Eigen Organisatie, nemen alle leden van het BCM-team deel. Je speelt een rol die vergelijkbaar is met je positie in de echte organisatie. Je krijgt toegang tot de BCM-game app, een digitale oplossing die de gebeurtenissen in de 'BCM-game' ondersteunt.

De BCM-game app is een krachtig hulpmiddel. Deze app bevat functionaliteiten zoals een mailsysteem, betalingssysteem, social media, WhatsUp, nationale en lokale mediawebsites, waardoor alle aspecten van een crisissituatie op een veilige manier gesimuleerd kunnen worden.

Debriefing

Na afloop van de game worden de leerpunten besproken en vertaald naar een actielijst voor het optimaliseren van de BCM-organisatie en draaiboeken.

Bereid je voor op een meeslepende ervaring waarbij je BCM-vaardigheden worden getest, aangescherpt en verbeterd. Ontdek hoe de 'BCM-game' je team in staat stelt om met uitdagingen om te gaan en voorbereid te zijn op elke mogelijke crisissituatie.

Crisismanagement game: hoe kom je samen uit de crisis? Inclusief 'lokale nieuwsite'

Real life serious game ‘De BCM-game - Scenario Brand'

Tijdens de "BCM-game, scenario Brand" ervaren deelnemers op een dynamische manier hoe BCM werkt. De game omvat alle essentiële elementen van crisismanagement en biedt waardevolle leermomenten. We verzamelen uitgebreide 'lessons-learned', waarbij interne communicatie centraal staat. En om de ervaring nog intenser te maken, begint de game zelfs met een heus brandalarm en ontruiming.

Maar dat is niet alles. We hebben nog meer uitdagende scenario's in petto. Denk aan de "BCM-game, scenario Ransomware", waarbij dezelfde BCM-game app wordt ingezet, maar met nieuwe gebeurtenissen en uitdagingen. Wel of niet betalen? Hoe nu verder zonder toegang tot je digitale systemen?

BCM-game als teambuilding

De BCM-game kan op meerdere manieren worden ingezet:

  • Optimalisatie van Crisiscommunicatie: De game kan worden gebruikt om het vermogen van een organisatie om effectief te communiceren tijdens een crisis te testen en te verbeteren.
  • Toetsen van BCM-draaiboeken: Organisaties kunnen hun BCM-draaiboeken en noodprocedures testen en verfijnen in een realistische simulatie.
  • Periodieke Verbetering van BCM-organisatie: De game kan periodiek worden ingezet om voortdurende verbeteringen in de BCM-organisatie te bevorderen.
bcm_1

Maatwerk

Maar dat is nog niet alles. We begrijpen dat elke organisatie uniek is. Daarom bieden we ook maatwerkopties aan. Samen met onze BCM-specialisten identificeren we de top 10 risico's voor jouw organisatie. De top 3 risico's worden omgezet in gebeurtenissen en bijbehorende assets die worden geïntegreerd in de BCM-app.